Time People Group partner i banbrytande mjukvaruforskning

Vi är partner i det spännande forskningsarbetet som just inletts tillsammans med Blekinge Institute of Technology. Projektet leds av Prof. Dr. Tony Gorschek. Projektet SERT - Software Engineering ReThought - är ett banbrytande forskningsprojekt som syftar till att ta på sig nästa generationens utmaningar mot företag som utvecklar mjukvaruintensiva system och produkter. Även Time People Groups dotterföretag QTEMA Sverige AB är med i projektet.

TonyGorshek.jpg

Besök Time People Groups testspår på Internetdagarna

Välkommen till Internetdagarna som arrangeras av IIS den 19–20 november. Anmäl dig idag. Time People Group kommer att ha ett eget spår som handlar om test. Väl fungerande IT-system – från vision till verklighet! Det rapporteras allt oftare i media om misslyckade IT projekt och vi är många som svär över de system vi tvingas använda dagligen. Varför gör man inte rätt från början? Är det för sent för oss som har en massa krånglande system, måste vi börja om från början? Fånga upp de behov verksamheten har, arbeta i korta intervaller och ha fortlöpande kontroll över kvaliteten på det som skapas. Det låter för en del självklart men de vet inte hur man skall göra, medan andra kallar det utopi eller anser det vara för sent för deras system. 

 
Här kan du läsa mer om Internetdagarna

Skärmavbild 2018-10-15 kl. 12.12.04.png

Elitista hjälper Time People Group att använda hälsa som en konkurrensfördel

DSC00250.jpg

I onsdags föreläste Ewa Meurk från Elitista hur företag borde använda hälsa som en konkurrensfördel. För att klara den hårda konkurrensen på arbetsmarknaden idag måste dagens moderna företag ha en strategi för att få sin personal att topprestera utan att de slits ut. Med en vetenskaplig grund berättade Ewa hur vi kan förändra oss för att må bättre både fysiskt och psykiskt, VAD kroppen behöver för att fungera optimalt, VILKA blodvärden som är absolut viktigaste att hålla koll på, VARFÖR man ska mäta ditt blod regelbundet och HUR man kan bygga upp en individuell hälsoplan som bygger på fakta och inte på gissningar.

Ewa Meurk är företagsledare, entreprenör,  civilingenjör och certifierad funktionsmedicinsk terapeut som under många år granskat och ifrågasatt dagens vedertagna sanningar om näringslära och följderna av dagens moderna kostråd. Hon driver även hälsoföretaget Elitista.

Vi är ett av Sveriges mest jämställda konsultbolag

146 #2.jpg

Time People Group hamnar på sjätte plats på listan över Sveriges mest jämställda konsultbolag med 42 procent kvinnor i koncernen. Detta när Cinode för fjärde året i rad granskar jämställdheten i branschen.

– Vi jobbar aktivt med mångfald inom koncernen då vi ser att det gör oss bättre, ökar lönsamheten och ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder bättre tjänster. Jämställdhet är en viktig del i det arbetet och det är riktigt kul att vara ett av Sveriges bästa bolag. Nästa år siktar vi på pallplats, säger Magnus Lönn, koncernchef.

Trots framsteg är det är fortfarande mer än dubbel så många män som kvinnor i konsultbranschen. Snittet på andelen kvinnor är 30 procent i Cinodes genomgång av årsredovisningarna.

Välkomna QTEMA!

 Foto: Staffan Berger

Foto: Staffan Berger

På vårens sista after work hälsades QTEMA välkomna in i koncernen. Det blev en riktigt bra kväll där vi fick träffa alla nya kollegor, äta god mat och mingla.

Dessutom bjöds vi på en engagerande föreläsning om blockchain och kryptovalutor av Johan Toll, produktägare på Nasdaq. Han möttes av en engagerad publik som ställde mycket frågor. Alla som deltog kan nu berätta exakt vad blockchain är för sina mammor, så bra förklarade Johan.

I höst fortsätter kvällsaktiviteterna med nya föreläsningar och workshops.

Time People Group AB (publ) förvärvar QTEMA Sverige AB

Magnus_Anita_Ewa.jpg

Time People Group förvärvar 100 % av aktierna i QTEMA Sverige AB. Förvärvet sker 2 maj 2018 och QTEMA blir ett dotterbolag till Time People Group.

QTEMA Sverige AB, med 20 medarbetare varav 18 verksamma konsulter, förvärvas av Time People Group AB. Verksamheten kommer att bli ett dotterbolag i Time People Group och kommer därmed ytterligare att förstärka koncernens erbjudande inom test och kvalitetssäkring. I och med köpet tillförs Time People Group också QTEMA:s produkt QRIM, en modell baserad på forskning. Modellen är speciellt framtagen för att utvärdera och utveckla en organisations kravprocess.

- Det är verkligen positivt att få möjligheten att komplettera och förstärka vår grupp med ett bolag som QTEMA. Förutom den specialistkompetens de medför i form av sina konsulter är det även ett bolag som kompletterar och stärker koncernen inom sälj och med nya kundkontakter. Tillsammans med QTEMA kommer vi att kunna hjälpa våra befintliga kunder inom fler områden, säger Magnus Lönn, VD för Time People Group.

- Den unika specialistkompetens inom test och kvalitetssäkring som vi har byggt upp under 30 år i QTEMA sätts via Time People Group i ett sammanhang som kommer att göra både QTEMA och koncernen till mycket kraftfulla aktörer på konsultmarknaden, säger Anita Roll, VD för QTEMA Sverige AB.

Köpeskillingen betalas kontant med egen kassa och medför ingen utspädning för befintliga aktieägare. Köpeskillingen kan maximalt uppgå till 10 MSEK och är resultatbaserad. Förvärvet beräknas tillföra koncernen cirka 20 MSEK i omsättning under verksamhetsåret 2018/19. Efter kostnadssynergier med övriga bolag inom Time People Group beräknas QTEMA att ha en klart
bättre rörelsemarginal.

Time People Group består av specialiserade konsultbolag, som verkar under egna varumärken med tydlig inriktning och kompetens. Tillsammans med moderbolaget bildar de en koncern med bred erfarenhet, spetskompetens och stor leveranskapacitet. Den operativa konsultverksamheten bedrivs genom de specialiserade dotterbolagen, där merparten av bolagen har varit verksamma inom sina respektive specialistområden i mer än 20 år. Time People Groups vision är att fortsätta bygga Sveriges bästa specialistkonsultkoncern.

Vi ökar vår rekryteringskraft ytterligare med Britt-Inger Salliander

Time People Group fortsätter att stärka rekryteringskraften genom Britt-Inger Saliander som ska arbeta tillsammans med Else Pedersen som rekryteringskonsult. Britt-Inger har en lång erfarenhet inom IT-branschen, sedan 1974 har hon arbetat inom först systemutveckling, senare som chef och ledare. Sedan 2003 har hon arbetat professionellt med IT-rekrytering.

Britt-Inger började på Time People Group den 1 februari och hon kommer att arbeta med rekrytering för hela koncernen. Dessutom kommer hon att bidra med sin kompetens som diplomerad coach och mentor.

Brittinger.jpg