Vi är ett av Sveriges mest jämställda konsultbolag

086.jpg

Time People Group hamnar på sjätte plats på listan över Sveriges mest jämställda konsultbolag med 42 procent kvinnor i koncernen. Detta när Cinode för fjärde året i rad granskar jämställdheten i branschen.

– Vi jobbar aktivt med mångfald inom koncernen då vi ser att det gör oss bättre, ökar lönsamheten och ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder bättre tjänster. Jämställdhet är en viktig del i det arbetet och det är riktigt kul att vara ett av Sveriges bästa bolag. Nästa år siktar vi på pallplats, säger Magnus Lönn, koncernchef.

Trots framsteg är det är fortfarande mer än dubbel så många män som kvinnor i konsultbranschen. Snittet på andelen kvinnor är 30 procent i Cinodes genomgång av årsredovisningarna.

Välkomna QTEMA!

 Foto: Staffan Berger

Foto: Staffan Berger

På vårens sista after work hälsades QTEMA välkomna in i koncernen. Det blev en riktigt bra kväll där vi fick träffa alla nya kollegor, äta god mat och mingla.

Dessutom bjöds vi på en engagerande föreläsning om blockchain och kryptovalutor av Johan Toll, produktägare på Nasdaq. Han möttes av en engagerad publik som ställde mycket frågor. Alla som deltog kan nu berätta exakt vad blockchain är för sina mammor, så bra förklarade Johan.

I höst fortsätter kvällsaktiviteterna med nya föreläsningar och workshops.

Time People Group AB (publ) förvärvar QTEMA Sverige AB

Magnus_Anita_Ewa.jpg

Time People Group förvärvar 100 % av aktierna i QTEMA Sverige AB. Förvärvet sker 2 maj 2018 och QTEMA blir ett dotterbolag till Time People Group.

QTEMA Sverige AB, med 20 medarbetare varav 18 verksamma konsulter, förvärvas av Time People Group AB. Verksamheten kommer att bli ett dotterbolag i Time People Group och kommer därmed ytterligare att förstärka koncernens erbjudande inom test och kvalitetssäkring. I och med köpet tillförs Time People Group också QTEMA:s produkt QRIM, en modell baserad på forskning. Modellen är speciellt framtagen för att utvärdera och utveckla en organisations kravprocess.

- Det är verkligen positivt att få möjligheten att komplettera och förstärka vår grupp med ett bolag som QTEMA. Förutom den specialistkompetens de medför i form av sina konsulter är det även ett bolag som kompletterar och stärker koncernen inom sälj och med nya kundkontakter. Tillsammans med QTEMA kommer vi att kunna hjälpa våra befintliga kunder inom fler områden, säger Magnus Lönn, VD för Time People Group.

- Den unika specialistkompetens inom test och kvalitetssäkring som vi har byggt upp under 30 år i QTEMA sätts via Time People Group i ett sammanhang som kommer att göra både QTEMA och koncernen till mycket kraftfulla aktörer på konsultmarknaden, säger Anita Roll, VD för QTEMA Sverige AB.

Köpeskillingen betalas kontant med egen kassa och medför ingen utspädning för befintliga aktieägare. Köpeskillingen kan maximalt uppgå till 10 MSEK och är resultatbaserad. Förvärvet beräknas tillföra koncernen cirka 20 MSEK i omsättning under verksamhetsåret 2018/19. Efter kostnadssynergier med övriga bolag inom Time People Group beräknas QTEMA att ha en klart
bättre rörelsemarginal.

Time People Group består av specialiserade konsultbolag, som verkar under egna varumärken med tydlig inriktning och kompetens. Tillsammans med moderbolaget bildar de en koncern med bred erfarenhet, spetskompetens och stor leveranskapacitet. Den operativa konsultverksamheten bedrivs genom de specialiserade dotterbolagen, där merparten av bolagen har varit verksamma inom sina respektive specialistområden i mer än 20 år. Time People Groups vision är att fortsätta bygga Sveriges bästa specialistkonsultkoncern.

Vi ökar vår rekryteringskraft ytterligare med Britt-Inger Salliander

Time People Group fortsätter att stärka rekryteringskraften genom Britt-Inger Saliander som ska arbeta tillsammans med Else Pedersen som rekryteringskonsult. Britt-Inger har en lång erfarenhet inom IT-branschen, sedan 1974 har hon arbetat inom först systemutveckling, senare som chef och ledare. Sedan 2003 har hon arbetat professionellt med IT-rekrytering.

Britt-Inger började på Time People Group den 1 februari och hon kommer att arbeta med rekrytering för hela koncernen. Dessutom kommer hon att bidra med sin kompetens som diplomerad coach och mentor.

Brittinger.jpg

After work med GDPR i fokus

Årets första after work på Time People Group hölls onsdagen den 31 januari. Karin Westin från vårt specialistbolag Efftre höll en intressant och lärorik föreläsning om GDPR och konsulter från alla våra specialistbolag umgicks över lättare mat och god dryck.

- Som konsultbolag är våra kvällsaktiviteter en viktig faktor för att alla ska ha möjlighet att träffas och känna sig som en del av koncernen. Vi blandar oftast nytta med nöje, vilket är väldigt uppskattat, säger koncernchef Magnus Lönn.

IMG_5179.JPG

Magnus Lönn talar vid investerarafton

Tid: 17.45-20.00
Grev Turegatan 30, Stockholm

Magnus Lönn, vd och koncernchef för Time People Group deltar på en investerarafton den 13 februari i Stockholm. Hör honom berätta om koncernens framgångsrika börsnotering, var koncernen är nu och vart den vill komma under året. Övriga deltagare är Minesto och Sparlån. Investeraraftonen anordnas av Laika Consulting.

Klicka här för att anmäla dig

Magnus_Lönn_TimePeopleGroup_Koncernchef_A4_2.jpg

Vi hälsar 22 nyanställda välkomna!

Under 2017 har Time People Group vuxit med hela 22 personer. Torsdagen den 25 januari hälsades alla välkomna med en introduktion fylld av information, samarbetsövningar, boule och god mat.

Sedan den senaste introduktionen för nyanställda i början av 2017 har hela 22 personer rekryterats till Time People Group. När det nu var dags för en ny introduktionskväll samlades kollegor som arbetat i snart ett år inom koncernen tillsammans med dem som ännu väntar på sin första arbetsdag.

Koncernchef Magnus Lönn hälsade välkommen och berättade om koncernen, dess historik, noteringen på börsen och vägen framåt. Alla specialistbolagens vd:ar presenterade sig och sina bolag och även centrala nyckelfunktioner som marknadsavdelningen, rekrytering och sälj introducerades.

Från ett av våra specialistbolag, Objektfabriken, kom Tommy Clausin för att berätta om DISC-analyser och hur olika färgtyper kan komplettera varandra i samarbeten. En samarbetsövning där alla fick måla av varandra bröt isen ordentligt och resten av kvällen bjöd på många skratt tillsammans med boule och god mat.

Varmt välkomna alla nyanställda!

Är du intresserad av att arbeta hos Time People Group? Hör av dig!