Vi ökar vår rekryteringskraft ytterligare med Britt-Inger Salliander

Time People Group fortsätter att stärka rekryteringskraften genom Britt-Inger Saliander som ska arbeta tillsammans med Else Pedersen som rekryteringskonsult. Britt-Inger har en lång erfarenhet inom IT-branschen, sedan 1974 har hon arbetat inom först systemutveckling, senare som chef och ledare. Sedan 2003 har hon arbetat professionellt med IT-rekrytering.

Britt-Inger började på Time People Group den 1 februari och hon kommer att arbeta med rekrytering för hela koncernen. Dessutom kommer hon att bidra med sin kompetens som diplomerad coach och mentor.

Brittinger.jpg

After work med GDPR i fokus

Årets första after work på Time People Group hölls onsdagen den 31 januari. Karin Westin från vårt specialistbolag Efftre höll en intressant och lärorik föreläsning om GDPR och konsulter från alla våra specialistbolag umgicks över lättare mat och god dryck.

- Som konsultbolag är våra kvällsaktiviteter en viktig faktor för att alla ska ha möjlighet att träffas och känna sig som en del av koncernen. Vi blandar oftast nytta med nöje, vilket är väldigt uppskattat, säger koncernchef Magnus Lönn.

IMG_5179.JPG

Magnus Lönn talar vid investerarafton

Tid: 17.45-20.00
Grev Turegatan 30, Stockholm

Magnus Lönn, vd och koncernchef för Time People Group deltar på en investerarafton den 13 februari i Stockholm. Hör honom berätta om koncernens framgångsrika börsnotering, var koncernen är nu och vart den vill komma under året. Övriga deltagare är Minesto och Sparlån. Investeraraftonen anordnas av Laika Consulting.

Klicka här för att anmäla dig

Magnus_Lönn_TimePeopleGroup_Koncernchef_A4_2.jpg

Vi hälsar 22 nyanställda välkomna!

Under 2017 har Time People Group vuxit med hela 22 personer. Torsdagen den 25 januari hälsades alla välkomna med en introduktion fylld av information, samarbetsövningar, boule och god mat.

Sedan den senaste introduktionen för nyanställda i början av 2017 har hela 22 personer rekryterats till Time People Group. När det nu var dags för en ny introduktionskväll samlades kollegor som arbetat i snart ett år inom koncernen tillsammans med dem som ännu väntar på sin första arbetsdag.

Koncernchef Magnus Lönn hälsade välkommen och berättade om koncernen, dess historik, noteringen på börsen och vägen framåt. Alla specialistbolagens vd:ar presenterade sig och sina bolag och även centrala nyckelfunktioner som marknadsavdelningen, rekrytering och sälj introducerades.

Från ett av våra specialistbolag, Objektfabriken, kom Tommy Clausin för att berätta om DISC-analyser och hur olika färgtyper kan komplettera varandra i samarbeten. En samarbetsövning där alla fick måla av varandra bröt isen ordentligt och resten av kvällen bjöd på många skratt tillsammans med boule och god mat.

Varmt välkomna alla nyanställda!

Är du intresserad av att arbeta hos Time People Group? Hör av dig!

Vi är stolta partners till LärOlika och A Million Minds

DSC_0036_Lärolika.JPG

Vi är ett kunskapsföretag. Vi tror på att lärande och utbildning får människor att nå sina drömmar. Därför är vi stolta partners till organisationerna LärOlika och A Million Minds. Vi bidrar både ekonomiskt och genom att dela med oss av vår kunskap.

Time People Group brinner för kompetens, lärande och utveckling. Vi vill vara med och påverka det samhälle vi lever i med vårt kunnande och engagemang. Vi satsar långsiktigt på lärande, utbildning och entreprenörskap.

Därför är vi nu stolta partners till två organisationer som arbetar lokalt i Stockholm, LärOlika och A Millon Minds, för att vi vill göra skillnad på riktigt. Inte bara genom att ge pengar utan också genom att dela med oss av vår kunskap och kompetens i konkreta arbetsinsatser. Som partners till dessa organisationer kommer också vi att utvecklas, få nya insikter och lära oss mer av personer som vi annars inte skulle komma i kontakt med.

LärOlika är ett ledarprogram som ger nya perspektiv och bredare nätverk. Programmet bygger på samtal och lärande mellan människor som har olika bakgrunder, åldrar, intressen och erfarenheter. LärOlika är en religiöst och partipolitiskt obunden ideell förening som startades 2014.

A Million Minds arbetar både teoretiskt och operativt och verkar för att frigöra den potential och kapacitet som finns hos barn och unga i utsatta områden. 2013 utvecklade A Million Minds projektet Dream Challenge, en motivationskurs för högstadieelever. Dream Challenge tar tillvara på talanger, drömmar och drivkrafter. Projektet har som mål att lyfta ungas gymnasiebehörighet och framtidstro. A Million Minds är en politiskt och religiöst obunden tankesmedja.

FOTO: LärOlika

Härlig skiddag i Romme

Det var en kall men riktigt fin dag när Time People Group besökte Romme lördagen den 20 januari. Över 40 åksugna medarbetare och familjer hängde med på resan.

Crios vd Mikael Petrén vann det årliga TPG-mästerskapet med små marginaler och tävlingen kallas nu även Petrén-mästerskapet då Mikaels son kom tvåa i tävlingen förra året. Till nästa års resa håller vi tummarna för att en ny familj toppar prispallen!

Siv Selva ny vd för Efftre

Time People Group rekryterar Siv Selva som ny vd för Efftre AB. Siv efterträder Peter Larsson som framöver kommer att fortsätta bygga Time People Group utifrån sin roll i styrelsen, men även i rollen som specialistkonsult inom förändringsledning. Det är strategiskt viktigt för Efftre och Time People Group att Peters djupa kompetens inom förändringsledning nyttjas till fullo. 

20160903_Active_By_Sweden_Studio49786_Liten.jpg

- Det känns verkligen stimulerande att börja det nya året med dessa goda nyheter. Rekryteringen av Siv Selva möjliggör fortsatt utveckling och förädling av våra specialistbolag och hela vår grupp, säger Magnus Lönn, koncernchef. Jag vill passa på att varmt välkomna Siv till oss och rikta ett extra stort tack till Peter för sitt hårda arbete med Efftre. Jag önskar dem båda stort lycka till i sina nya roller.

Siv har lång erfarenhet inom försäljning och ledarskap och kommer närmast från Avega där hon haft säljansvar för flertalet av Avegas dotterbolag. I rollen som ledare på Avega har hon jobbat med försäljning och affärsutveckling, rekrytering, bolagsstyrning och personalhantering. Formellt tillträder Siv som vd för Efftre den 7 mars. Hon kommer också att ingå i koncernledningen.

- Förändring finns ständigt på högsta ledningens agenda. För att lyckas med förändringar behövs kommunikation på olika nivåer och på olika sätt samt delaktighet för att motivera medarbetare till beteendeförändring. Här tror jag på Efftre och medarbetarnas förmåga att bidra hos våra befintliga och nya kunder. I min nya roll som ledare ser jag framemot den resan vi står inför som koncern och bolag, arbeta nära konsulterna och tillsammans sätta våra mål för 2018 och framåt, säger Siv Selva. 

Crio växer – från 1 till 17 medarbetare på 2 år

I februari fyller vårt specialistbolag Crio två år. Sedan Mikael Petrén startade som vd i februari 2016 har bolaget vuxit snabbt och har idag 17 medarbetare. Den senaste förstärkningen är Petra Rolander som ska jobba med uppdragsmatchning och ledningsstöd. Petra kommer närmast från Knowit och har en lång erfarenhet från konsultbranschen.

Crio har två spännande första år bakom sig med en enorm tillväxttakt. Bolaget har snabbt befäst sin ställning inom offentlig sektor och har kunder som Arbetsförmedlingen, Polisen, Inera och Socialstyrelsen. Det är ett tydligt kvitto på att offentlig sektor har ett stort behov av kompetens kring digitalisering och verksamhetsutveckling.

Rekryteringen av Petra Rolander gör att Crio kan upprätthålla en bra beläggning och fortsätta att hitta utvecklande uppdrag och intressanta kunder. Med Petra i koncernen stärks dessutom säljkraften i hela Time People Group. Vi hälsar Petra välkommen från och med 1 februari.

Petra.png